Hvilket stof skal du vælge til dine foldegardiner?

Hvorfor er hør et perfekt materiale til foldegardiner? Skal dine foldegardiner være med eller uden foer? og skal du vælge kædetræk eller snoretræk?

  • Fin hvid hør

    100 % Hør i den fine klassiske vævning som kendetegner hør. Gardinet skærmer for mørket/lyset, men du vil stadigvæk have til dels gemmenkik. Ønsker man et mere dækkende gardin anbefaler vi at bestille med foer.

  • Grov hvid hør

    100 % Hør her er den klassiske vævning mere udtalt og knap så ensartet som den fine hør. Gardinet skærmer for mørket/lyset, men du vil stadigvæk have til dels gemmenkik. Ønsker man et mere dækkende gardin anbefaler vi at bestille med foer.

  • Ubleget natur hør

    Den klassiske vævning som kendetegner hør kommer til flot udtryk her i den ublegede hør. Gardinet skærmer for mørket/lyset, men du vil stadigvæk have til dels gemmenkik. Ønsker man et mere dækkende gardin anbefaler vi at bestille med foer.

Hvis du bestiller gardiner til det samme rum ad flere omgange, så vær opmærksom på at hør er et naturmateriale og nuancerne kan variere en smule fra stofrulle til stofrulle.

Hvorfor er hør et godt valg ?

Når vi har valgt at lave vores foldegardiner i hør, er det i første omgang fordi det er smukt. For os er der ikke noget så fint, som når lyset skinner gennem stoffet og hørvævningen træder frem.

Hør er en klimavenlig og nøjsom plante. Den har næsten ikke brug for gødning, pesticider eller kunstvanding. Man høster mere hør pr. hektar end bomuld og bruger langt mindre vand i produktionen.

Der er ingen tvivl om, at vores systue som syr gardinerne, synes at det er meget nemmere at arbejde i kunst eller bomuldstof. Men struktur og vævningen bliver aldrig helt rigtig i "fake" hør. 

Vi tilbyder at forvaske gardinerne, så du ikke behøver bekymre dig om krympning ved vask.

Foldegardiner med foer

Skal foldegardinet være tyndt og transparent eller skal alt indkig holdes ude? Alle vores foldegardiner kan bestilles med 2 typer foer: almindelig eller mørklægning.

Almindeligt foret foldegardin

Til dig som ønsker et gardin med knap så meget gennemskin. Det vil også være et gardin som falder tungere i foldene, og som har et mere raffineret udtryk. 

Almindeligt foer giver ca. 50% mindre lysindfald

På billedet ses lys indfaldet på foldegardiner med og uden det almidelige foer.

Mørklægning foret foldegardin

Foldegardiner med mørklægning er perfekte i fx soveværelset, hvor man gerne vil holde så meget lys ude som muligt.

Vi har mørklægningsfoer i beige og i hvid. Vælger man et foldegardin med mørklægning bliver hør-strukturen kraftigt dæmpet da der ikke slipper lys igennem stoffet.

Mørklægnings foer giver ca. 98% mindre lysindfald.  

Vær opmærksom på at der kommer en lille bitte smugle lys igennem stikningerne, hvor båndene er syet på.

Gratis levering

Vi leverer dine foldegardiner gratis til din hjemmeadresse eller nærmeste pakkeshop.

Du kan også vælge at hente din bestilling i butik Fick-Co Interior, Gammel Kongevej 148, Frederiksberg.

FIND OS